Hur smart är Zlatans affär?

40 min
Louise Epstein och Thomas Nordegren om fotbollsekonomi, dreamhack i Jönköping och möten med aggressiva älgar i det tusenförsta programmet.

Dreamhack arrangeras två gånger om året, och är världens största dataspels-festival. Sverige har under många år spelat en framträdande roll inom e-sporten men på senare tid har det kommit flera krav på att det behövs statligt stöd och en tydlig politisk strategi för att verksamheten ska fortsätta att utvecklas. I dag har vi bjudit in ordföranden i svenska e-sportsförbundet Max Horttanainen och kulturminister Amanda Lind för att prata om detta.

I dag blev det känt att fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic köper nästan en fjärdedel av fotbollsklubben Hammarby. Oskar Månsson som är chefredaktör för fotbollssajten fotboll STHLM är med och ska försöka säga om detta är en bra eller dålig investering för Zlatan Ibrahimovic.

Och efter den senaste tidens attacker av aggressiva älgar får vi råd av Wiebke Neumann på Statens Lantbruksuniversitet om hur en obalanserad älg kan bemötas.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent:  Jakob Runevad Kjellmer
Tekniker: Mikael Derestam
Reporter: Anna-Karin Ivarsson

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.06
  Koven - Never Have I Felt This
  Album: Never Have I Felt This
  Bolag: NCS
 • 15.24
  Kenta - Just idag är jag stark
  Album: Svenska kultlåtar
  Bolag: WM Sweden