Ring Kulturradion Nobelspecial med Gunnar Bolin och kunnig panel

45 min
Mängder av frågor och svar på tema Nobel! Fyra dagar före Nobelprisutdelningen bjuder Gunnar Bolin på Ring Kulturradion med författaren Ingrid Carlberg, Kulturradions litteraturkritiker Lina Kalmteg och Mattias Berg och Vetenskapsradions chef Ulrika Björkstén.

I panelen:

Ingrid Carlberg: Författare och journalist. Utkom denna höst med boken Nobel, den gåtfulle Alfred, hans värld och hans pris som hon augustprisnominerades för i fackboksklassen. Har gått på både prisutdelningen i Konserthuset och på Nobelfesten.

Ulrika Björkstén: Redaktionschef för Vetenskapsradion och doktor i fysikalisk kemi med avhandling om solceller. Har gått på både prisutdelningen i Konserthuset och på Nobelfesten. Och jobbat med Nobelsändningarna i både SR och SVT.

Lina Kalmteg: Litteraturkritiker och medarbetare på Sveriges Radios kulturredaktion. Mångårig bakgrund på SvD, bland annat som litteraturredaktör. Läser ständigt och jämt en massa samtida författare. En av de senast lästa och recenserade böckerna är Klubben av Matilda Gustavsson.

Mattias Berg: Kritiker på kulturredaktionen, som granskat Akademien och som dessutom har ett stort intresse för vetenskap.

Programledare är Gunnar Bolin: Medarbetare på Sveriges Radios kulturredaktion och insatt i de flesta turer vad gäller krisen i Svenska Akademien och litteraturpriset.

Telefonslussen är öppen fredagar kl 17.45-19.00. 08-241500.

Mejl är mycket välkomna dygnet runt och sänds till ringkulturradion@sverigesradio.se .

Du som vill skicka brev med posten skriver till:

Ring Kulturradion

Anna-Karin Ivarsson (producent)

Sveriges Radio

105 10 STOCKHOLM

 
Varmt välkomna med allsköns kulturfrågor och/eller lyssna kl 18.15 till 19.00 fredagar!

Producent: Minna Grönfors

Ljudtekniker: Elvira Björnfot

I telefonslussen: Anne Ibelius och Julia Baylan

Musik som spelats i avsnittet

  • 18.15
    The Upsetters - Popcorn
    Album: Soul Jazz Records Presents 100% Dynamite! Ska, Soul, Rocksteady and Funk in Jamaica
    Bolag: Soul Jazz Records