Radionovell: Dockan av Rebecka Åhlund i uppläsning av Katharina Cohen

24 min
Ibland sätter hon sig i väntrummet hos tandläkaren utan att ha någon tid bokad. Allt pågår som vanligt där på mottagning, trots att hennes bebis Julian precis dött.

På sociala medier svämmar det över med styrkekramar och kondoleanser, hon vill varken höra eller se och ska precis radera sitt konto när hon får syn på länk. Snart befinner hon sig på en hemsida som säljer dockor. De ser exakt ut som små riktiga bebisar.

"Alla dockorna hade namn men jag tänkte att jag kunde döpa om den. Jag fattade aldrig beslutet att köpa en, det bara hände. "

Rebecka Åhlund är journalist och författare bosatt i London. Som författare har hon gett ut flera böcker i barnskräckgenren och 2018 kom den uppmärksammade självbiografiska boken ”Jag som var så rolig att dricka vin med”.

Katharina Cohen är skådespelare och fick sitt genombrott i kult-serien Glappet i slutet på 90-talet. Hon sen dess gjort flera film- och tv-produktioner, gjort flera uppsättningar på bla Unga Klara och de senaste åren läst in ljudböcker.

Producent: Mina Benaissa