Ett avsnitt från P2 Live
Elektroniskt på Art's Birthday Party 2013
Tor 17 jan 2013 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Sveriges Radio började förfesta redan i lördags med det stora partyt Art's Birthday Party på Södra Teatern där vi bjöd besökarna och lyssnarna på den allra bästa elektroniska musiken och ljudkonsten just... nu. Men konstens riktiga födelsedag är den 17 januari - enligt fluxuskonstnären Robert Filliou - och det firar P2 och EBU (europeiska radiounionen) varje år sedan 2005 med en direktsändning från olika europeiska städer där vi hälsar på när musiker, tonsättare och ljudkonstnärer bär fram sina ljudliga presenter till konstens ära. I studion på Radiohuset i Stockholm finns programledarna Pelle Moeld och Lisa Wall redo att ta dig med på en tretimmarsresa genom Europa där vi hälsar på hos våra grannar och lyssnar till vad just de väljer att presentera under den här europeiska samsändningen. Gäster i studion är som vanligt tonsättaren Ida Lundén och chefen för Elektronmusikstudion Mats Lindström. Dessutom kommer Mats Almegård från nya programmet Elektroniskt i P2 att gästa studion och bl a spela upp nya signaturen som komponerats av Andreas Tilliander (som för övrigt är programmets programledare). Under kvällens firande kommer du dessutom att få chansen att lyssna till tonsättaren Ida Lundén och poeten Pär Thörns radiokonstverk ”R” som uruppfördes i lördags på Södra Teaterns stora scen. Ett verk som beställts av P2 och Radioteatern.

Vi erbjuder dig dessutom möjlighet att lyssna direkt på EBU:s satellit på vår webb. EBU:s satellit  snurrar i rymden och mellan kl 20:00-00:00 kan du lyssna på vad Europa bjuder på. P2-sändningen innehåller naturligtvis inte alla länder utan endast ett axplock. Lyssnar du på våra webb-kanaler kan du lyssna på vad som sänds från hela Europa på de två satellitkanalerna LISZT och HAYDN. Du hittar båda webbkanalerna på den här sidan och här finner du en tablå: http://arsacustica.wordpress.com/

Musik som spelats i avsnittet

  • 19.03
    - ABP13 - Lördagsmixen
  • 19.15
    - ABP2013 Torsdag - Lundén/Thörn "R"
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".