Så blir den svenska filmvåren – vänder den negativa trenden nu?

54 min
Kan Amanda Kernells "Charter" eller Henrik Schyfferts "Spring, Uje, spring" locka den stora publiken till biograferna efter det dystra svenska publikåret 2019?

I dag har det varit stor vårupptakt på filmhuset i Stockholm, där säsongens nya svenska filmer presenterades. Kulturredaktionens filmexperter Roger Wilson och Björn Jansson kommer till studion för att berätta om vad biobesökarna har att vänta av den svenska filmvåren. Och är det nu det vänder? Kommer biobesökarna tillbaka efter ett år då publiksiffrorna  mycket tydligt visade att den hellre ser utländskt än svenskt?

MALMÖ I ROMANERNA

Vad är egentligen Malmö? Det finns många nya romaner som utspelar sig i staden, men vad är egentligen litteraturens Malmö för en plats? Och hur har skildringen av Malmö förändrats över tid? Reportage av Eskil Krogh Larsson

OBS-ESSÄN: OM DJUR OCH MÄNNISKOR

I dag inleds veckans serie i OBS och den handlar om djur och människor. Den känslomässiga insikten att vi är en art bland andra arter kan fortfarande vara svår att fullt ut ta in. Journalisten Anna Thulin reflekterar över hur vi speglar oss i andra djur.

Programledare: Gunnar Bolin
Producent: Maria Götselius

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.39
    Hans Appelqvist - Edna
    Album: The Raft (Original Motion Picture Soundtrack)
    Bolag: Moviescore Media