Nya improvisationer: Galasäsongen har börjat

Här finns inget ljud
Vi kollar in några av de som nominerats till en amerikansk Grammy och bjuder också på svensk, norsk och marockansk jazz.

Galorna, där det gångna årets bästa musiker ska utses, duggar tätt så här i början på året. Först ut är amerikanska Grammygalan med en lång rad nominerade i massor av kategorier och underkategorier. Sångerskan Jazzmeia Horn är en av dem som nominerats i kategorin Bästa vokalalbum.

Klarinettisten Anat Cohen och hennes tentet är nominerade i gruppen Bästa album med stor jazzensemble med albumet Triple Helix och trumpetaren  Randy Brecker kan få en grammy för ett solo han gör med NDR Bigband & Hamburg Radio Jazz Orchestra på plattan Rock.

Vi bjuder också på ett spår från nya plattan med Trondheim Jazz Orchestra, Sofia Jernberg och Olav Luksengård Mjelva och ett från duoplattan Kristallen där Jan Lundgren och Nils Landgren samspelar.

Du får också höra ett spår från Svensk-dansk-marockanska Magic Spirit Quartet som har släppt sin första platta och från Bohuslän Big Bands album Up & Coming plockar vi det spår där saxofonisten John Nilsson spelar med bandet.

Musik som spelats i avsnittet

 • 19.20
  Magic Spirit Quartet - Msq
  Kompositör: Majid Bekkas, Goran Kajfes, Jesper Nordenström, Stefan Pasborg
  Bolag: Act Music
 • 19.26
  Sofia Jernberg, Trondheim Jazz Orchestra, Olav Luksengård Mjelva - Den Som Rulla Etter Golvet
  Kompositör: Trad
  Bolag: Heilo
 • 19.37
  John Nilsson, Bohuslän Big Band - My Ship
  Kompositör: Kurt Weill
  Bolag: Prophone
 • 19.45
  Anat Cohen Tentet - Triple Helix Part 3
  Kompositör: Oded Lev-Ari
 • 19.51
  Randy Brecker, Vladyslav Sendecki, Ndr Bigband - Sozinho
  Kompositör: Randy Brecker
  Bolag: Piloo Records And Productions