Ett avsnitt från Verkligheten i P3
18 min
Ena dagen hjälte – andra dagen svin
Ons 23 jan 2013 kl 18:03
Två års avstängning blev straffet för tidigare Sverige-ettan Milad Ashna efter den så kallade skandalsparken under SM i taekwondo. I Verkligheten talar han för första gången ut om domen - och om de rasistiska... påhoppen. I programmet nämndes tidigare felaktigt webbadressen exponerat.se. Den webbadress som hänsyftades till var exponerat.info. Exponerat.se har ingen koppling till innehållet i programmet. Redaktionen beklagar och felet är nu borttaget.

Den 20 december 2012 kom domen. Femfaldiga SM-mästaren Milad Ashna blev avstängd från att tävla efter den så kallade skandalsparken – i två år. 

Det var under SM som Milad sparkade sin motståndare Flemming Nielsen i ryggen efter att domaren hade brutit matchen. Han blev omedelbart diskad från tävlingen och anmäldes till taekwondoförbundet med uppmaning om att stänga av honom – och så blev fallet.

I Verkligheten ikväll träffar vi Milan Ashna som för första gången efter avstängningen talar ut. Han ger sin version av vad som hände och berätta im konsekvenserna. För straffet skulle sträcka sig längre än taekwondoarenan, nämligen till nätet där Milad Ashna har fått ta emot hat och hot-attacker. 

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.04
  Junip - Line Of Fire
  Album: Line Of Fire
  Kompositör: Junip
  Bolag: TALKING MUSIC
 • 18.17
  Bobastian - Samma Som Dom
  Album: Samma Som Dom
  Kompositör: Robert Aspenskog, Jens Esping, Johansson, Nordling
  Bolag: POPHAT MUSIC
 • 18.27
  Jessie Ware - If You'Re Never Gonna Move
  Album: If You'Re Never Gonna Move
  Kompositör: Julio Bashmore, Jessie Ware
  Bolag: ISLAND RECORDS
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".