Ett avsnitt från Barnen
30 min
"Jag ville döda min pappa"
Fre 01 feb 2013 kl 11:03
- Jag trodde jag förtjänade att bli slagen, att det var mitt eget fel som var så dum och så värdelös. Peter Westberg som är 21 år och bor i Umeå blev misshandlad av sin pappa från att han var fem år tills... han var åtta. Då började personal från skolan förstå vad som pågick. Efter hot om anmälan upphörde misshandeln, men såren hos Peter var djupa och skulle ta tid att läka.

1979 blev det förbjudet att slå sina barn I Sverige, men trots det visar olika studier att 10 procent av alla barn i Sverige någon gång blivit slagen av en vuxen i hemmet. Sex procent av alla barn har blivit slagna vid upprepade tillfällen. Och mörkertalet är stort.

När Peter var i tonåren började det hat han stängt inne bubbla upp. Han blev rädd för sig själv, för vad han kände. Han ville döda sin förövare, sin pappa.  Idag är han  21 år och efter samtal inom psykiatrin började han skriva om vad han varit med om och det blev början till en bok. Där berättar han om sin utsatthet och om vuxenvärlden som svek. Men det är också en berättelse om vägen till försoning.

Ett program av Filippa Armstrong.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".