Helgavskiljning, mat i säsong och hyttsprit

40 min

Januari går mot sitt slut men affärerna är ändå fulla med produkter som inte är i säsong som t ex sparris, zuccini och jordgubbar. Samtidigt är ”mat i säsong” trendigt, något som både kockar och matskribenter säger sig eftersträva. Varför verkar intresset för säsongsanpassad mat ändå vara svagt hos konsumenterna? Är det för trist att äta kålrötter och rotselleri hela vintern, eller beror det på att affärerna inte vill marknadsföra billiga produkter? Matskribenten Lisa Förare Winbladh medverkar. Ska stökiga ungdomar mellan 15 och 17 kunna sättas i husarrest därhemma utrustade med fotboja? Det var ett förslag som statsminister Fredrik Reinfeldt lanserade igår. Hur smart är det egentligen?Anti Avsan, rådman och riksdagsledamot för Moderaterna samt Maria M Stenergard (M), Barn och utbildningsnämnden i Kristianstad medverkar. Hur var det nu med JAS och Schweiz som vi berörde som hastigast i gårdagens program, hur nära ett köp är landet egetnligen? Mats Eriksson, politisk reporter på Ekot med inriktning på försvarsfrågor är med. Nu meddelar ett av färjerederierna som trafikerar Österjön att det är slut med den så kallade hyttspriten. Anledningen är att många dricker sig för berusade på taxfree-spriten som köps ombord. istället ska man bara kunna köpa sprit strax före det att man kommer i hamn. Producent: Anders Diamant anders.diamant@sverigesradio.se

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista