Ett avsnitt från OBS
Varför röstar S-väljare på SD?
Ons 30 jan 2013 kl 13:15
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Varför röstar traditionella socialdemokratiska väljare på Sverigedemokraterna? Kanske är det en fråga om kultur? Frilansjournalisten Petter Larsson, som tidigare också ansvarade för Efter Arbetets ledarsida,... kommenterar en ny bok. Det är i den det hävdas att kulturfrågorna ändrat den klassiska höger-vänsterpolitiken. Hör också frilansjournalisten Natacha López som skriver en bok om Occupy-rörelsen. Nu har hon mött en av Occupy-rörelsens förgrundsgestalter, som ligger bakom Strike Debt.

Petter Larsson har närmare bestämt läst den nya antologin Class, Politics and the Radical Right om de högerradikala partierna som vinner mark i Europa.

Varför attraheras så många traditionella vänsterväljare av dessa partier? I boken diskuteras en ny uppdelning i politiken, bortom den klassiska höger-vänsterskalan.

Och Natacha López, som skriver en bok om Occupyrörelsens olika förgreningar, har samtalat med en av dess förgrundsgestalter: filosofiprofessorn och aktivisten George Caffentzis som driver rörelsen Strike Debt.

Strike Debt är en rörelse som vill organisera privatpersoner som har tvingats skuldsätta sig för att klara vardagen.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".