Gunilla Röör: Själv växte jag upp som ensambarn, detta fruktansvärda ord

61 min

I helgens Röör i P4 pratar Gunilla om saknaden efter syskon. Gästar programmet gör Siw-Marie Andersson som sen hon flyttade från sin familj och staden hon växte upp i ständigt letar substitut för sina tre bröder. Kerstin Friberg berättar om att hela sitt liv längtat efter syskon och att sen som vuxen få reda på att hon har tre.

Dessutom kommer Marit Arnbom från AFO – organisationen för vuxna adopterade och fosterbarn och berättar om vikten att vara öppen, att alla har rätt att veta sitt ursprung. Samt Maria som saknar sin lillebror efter att han helt brutit kontakten med familjen. Staffan Rosander från Stiftelsen FRI, föreningen rädda individen berättar vad man som anhörig och närstående kan göra i fall man fruktar att ens kära hamnat i klorna på en manipulativ person eller rörelse.

GUNILLA RÖÖR: ”Själv växte jag upp som ensambarn, detta fruktansvärda ord. Men jag upplevde mig inte som ett ensambarn. Inte ensamt. Jag hade ensamheten som en ytterligare vän. Jag hade fantasier. Dagdrömmarna. Och så alla de riktiga vännerna förstås. Det var om hela min tillvaro var fylld av adopterade vänner, syskon, stora som små.”

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista