Mollie O’Brien & Rich Moore och Kebnekajse på Korröfestivalen 2012 + Krister Jonsson Trio med Svante Henryson och Tromsö kammarorkester

Här finns inget ljud

P2 Live bjuder ikväll på tre konserter. Två av dem kommer med sommarminnen från Korröfestivalen och en tar oss till en annan mer nordslig festival, nämligen Barentsjazz i Tromsö. Läs mer och lyssna på smakprov:

Vi beger oss till Korrö sista helgen i juli, förra året som alla andra år, i sydöstra Småland fyra mil sydost om Växjö, längs vägen till Rävemåla... Då har vi satt Korrö på kartan. Den tid på sommaren då man plötsligt märker att kvällarna börjar skymma och sommaren är som varmast.

Några i publiken slår sig ner i gräset och lyssnar, ligger på en filt och tittar upp i himlen medan de njuter konsert, eller dukar fram picknick med sina barn mitt i musiken.

Molly O’Brien och Rich Moore verkar lika avslappnade som publiken. Båga i storskjortor och jeans och han har en svart liten hatt. Vi är i Stora tältet och det är väldigt varmt.

De har båda har förresten kallats "två nationella musikaliska skatter" av en musikerkollega. Och ”bland de bästa att hålla amerikansk musik levande”.
Och i den minst lika varma Restaurangscenen där luften står stilla finns Kebnekajse - folkrockarna som var banbrytande för 40 år sen med sin blandning av just folkmusik och rock. De gjorde comeback för ett par år sen och har gjort en del turnéer sen dess. Det är mycket sjuttiotalsanda över låtarna som också har mycket improviserade inslag.

I Tromsö hör vi musik av gitarristen Krister Jonsson Trio med cellisten Svante Henryson och Tromsö kammarorkester ledd av Jonas Nydesjö. Övriga i trion är, Dan Berglund, bas och Peter Danemo, trummor. Konserten ägde rum under Barentsjazz i Kulturens Hus i Tromsö.

Text: Marie Vesterholm

P2 Live: Sommarglimtar från Korröfestivalen/Jazztrio med kammarorkester
Mollie O’Brien & Rich Moore samt Kebnekajse, Korröfestivalen 2012.

Krister Jonsson Trio med Svante Henryson och Tromsö kammarorkester ledd av Jonas Nydesjö. Krister Jonsson, gitarr, Svante Henryson, cello, Dan Berglund, bas och Peter Danemo, trummor. Konsert vid Barentsjazz i kulturhuset Tromsö 15/12 2012.

Musik som spelats i avsnittet

 • 19.36
  Mollie O Brien, Rich Moore - Everything I´Ve Got Belongs To You
  Kompositör: Richard Rodgers, Lorenz Hart
 • 20.24
  Kebnekajse - Idioten
  Kompositör: Kaisa Abrahamsson
 • 20.50
  Krister Jonsson Trio, Svante Henrysson, Tromsö Kammarorkester - Om Kor
  Kompositör: Krister Jonsson
 • 21.02
  Krister Jonsson Trio, Svante Hanrysson, Tromsö Kammarorkester - Insomniac
  Kompositör: Krister Jonsson
 • 21.29
  Krister Jonsson Trio, Svante Henrysson, Tromsö Kammarorkester - Confession
  Kompositör: Krister Jonsson
 • 21.53
  Krister Jonsson Trio, Svante Henrysson, Tromsö Kammarorkester - Varsågod
  Kompositör: Krister Jonsson
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista