Hör Expressens Niklas Svensson om årets mest offentliga födelsedagsfest

64 min

På min tid som politisk reporter hade man fått packa ihop och sätta sig på korrekturen, säger Magdalena Ribbing. I Hultling i P4 den här lördagen handlar det om födelsedagar. Gästar Katarina gör Niklas Svensson, politisk reporter på Expressen, som firade sin 40-årsdag med politiker och journalister. Sveriges främsta vett- och etikettexpert Magdalena Ribbing råder både Katarina, Niklas och oss andra.

För vad förväntas av dig som jubilar, vad passar och hur har det förändrats genom åren? Och vem har inte krisat vid ett jämt födelsetal? Hör psykologen Egil Linge berätta som välkomnar krisen. Från Spanarna i P1 kommer journalisten och författaren Gabriella Ahlström och berättar om när hon insåg att födelsedagarna är gemene mans chans till en egen Oscarsgala.

Sten & Stanley firar 50 år som dansband. När Ebbe Nilsson från jubilaren hörde att en av deras låtar kom in på tredje plats på Sommartoppen 1963 lär han utbrustit:

Grabbar, nu kan vi lägga av, för vi har nått så långt vi kan komma.

Dessutom uppmärksammar Vi i femman som fyller 50 år och Hjo som fyller 600 år. För det finns sannerligen mycket att fira ett år som 2013.

KATARINA HULTLING:

Jag tycker att det är så fantastiskt kul med fester. Undantaget då jag fyllde 40. Då levde jag ensam, hade inga pengar och kände mig rätt deppig. Jag planerade inte för någon fest alls. Då fick jag ett gott råd. Att ändå ha en liten, liten fest – för att jag tycker om det… och för att jag skulle slippa ångra mig efteråt… Det blev en tjejkväll hemma i min lilla lägenhet… jag bjöd på lite olika pajer… och gästerna tog själva med sig det de ville dricka. Det kändes lite skämmigt först eftersom jag fyllde jämt. Men det blev en väldigt mysig kväll i all sin enkelhet och precis som min rådgivare sagt så slapp jag ångra mig efteråt. Men jag bestämde också redan då… att börja spara och tänka på min 50-årsdag.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista