Vad får du då du försäkrar din hund och hur yttrar sig konsumtionskritik i konsten?

55 min

Höftledsoperationer, magnetröntgen, avancerad kirurgi, neurologi och onkologi - nu är sjukvården för våra husdjur minst lika modern som för människan. Samtidigt lägger vi svenskar allt mer pengar på husdjursförsäkringar. Plånboken har träffat två hundägare - Åsa som har haft stor nytta av sina hundförsäkringar och Ingemar som har valt att inte ha någon försäkring på sina hundra, utan löser ekonomin på annat sätt då djuren blir sjuka. Hur långt är du beredd att gå om din älskade hund skadar sig, eller får cancer? Och får vården kosta hur mycket som helst? Johan Beck Friis från Veterinärförbundet och Cecilia Winter från försäkringsbolaget Agria gästar Plånboken för att diskutera djursjukvård och försäkringsvillkor.

Rätten att reklamera en trasig smartphone

Sigrids nya smartphone gick sönder, men trots att garantitiden inte gått ut, får hon ingen ny telefon. Tillverkaren påstår att hon har öppnat den, något som aldrig har skett, menar Sigrid. Hur går man vidare då leverantören hävdar att man orsakat en skada, som man själv inte anser sig vara upphov till?

Konsumtionskritisk kont

Blödande vampyrmunnar, en jättehamburgare som krossar en bil, och skålar som tagit veckor att arbeta fram – Plånboken har gått på museum för att hitta konsumtionskritisk konst.

Expertsvar

Kan man reklamera en ett och ett halvt år gammal stekpanna? Carina Lundgren gästar Plånboken och svarar på frågor om konsumtionsrätt.