Tre år efter inbrottet väntar Jackie fortfarande på att få tillbaka sina saker

55 min

Kan man vara säker på att få tillbaka sina stulna ägodelar, om polisen hittar tjuvgodset och man själv har kvitton och foton på det som blivit stulet ? Jackie blev bestulen i sitt hem för tre år sedan. Smycken för drygt 90 000 kronor försvann i och med inbrottet. Trots att både tjuvarna och hälaren dömts för brottet och stora delar av tjuvgodset har hittats har Jackie inte fått tillbaka sina smycken. Jackie som har fotografier på sina smycken och en del kvitton kvar, har väntat i nästan ett å, efter domen, på att få tillbaka sina ägodelar som är beslagtagna av polisen och försäkringsbolaget.

Konsumentminister Birgitta Ohlsson gästar Plånboken

Regeringen vill stärka Allmänna reklamationsnämndens makt. Konsumentminister Birgitta Ohlsson gästar Plånboken och berättar om utredningen de just tillsatt för att öka konsumentskyddet för den som handlar i Sverige och inom EU.

 

Svåröppnade förpackningar

Att ta sig in i förpackningen runt ett nyinköpt usb-minne, kan kännas som att bestiga Mount Everest. Inte sällan behövs det både kniv och sax för att komma åt den köpta varan. Varför är förpackningarna så svårtforcerade?

 

Försäkringsfrågor

Vad täcker min hemförsäkring om jag lånar ut mitt hus? Gunnar Olsson, från Konsumenternas försäkringsbyrå svarar på lyssnarnas frågor om försäkringar.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".