Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
54 min
Veckans gästkock Helena Appelqvist lagar mat inför publik både hemma och i tv
Tor 21 mar 2013 kl 10:03
Veckans gästkock i Meny med Fia Gulliksson är Helena Appelqvist, som är en av deltagarna i tävlingen Sveriges mästerkock 2013. Av de över 2000 som sökte blev hon en av 12 som gick till den tv-sända tävlingen... i TV 4.

Även innan Helena Appelqvist blev mattävlande i TV så har hon lagat mat inför publik. Hon och hennes familj är med i hemstaden Östersunds satsning där turister får möjlighet att äta middag hemma hos lokalbefolkningen och besökare från bland annat Finland, Ryssland och Australien har fått ätit mat hemma hos Helena och hennes familj.

I Meny med Fia Gulliksson lagar Helena Appelqvist bröd med ärtpesto och så röks fisk i en kastrull hemma i köket. Det blir också långkok på älgkött med ugnsbakade rotfrukter och brödpudding med whiskeysås.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Allt som är kebab i Istanbul — och snabbmatens... Tor 17 maj kl 10:03(30 min)

En kebabvandring i Istanbul. Och den svenska kebaben, från 1700-talet till snabbmat och flytten in på krogar.

En kebabvandring i Istanbul. Och den svenska kebaben, från 1700-talet till snabbmat och flytten in på krogar.

Det fantastiska kranvattnet! Tor 10 maj kl 10:03(30 min)

Vi provsmakar och jämför. Och ölbryggaren förklarar varför mörkt öl kommer från London.

Vi provsmakar och jämför. Och ölbryggaren förklarar varför mörkt öl kommer från London.

Svenske kocken: Japan är nördarnas paradis! Tor 03 maj kl 10:03(30 min)

Malin Eriksson, kock på Sveriges ambassad, tar oss med till det innersta på världens största fiskmarknad, Tsukijimarknaden i Tokyo — dit inga turister får gå.

Malin Eriksson, kock på Sveriges ambassad, tar oss med till det innersta på världens största fiskmarknad, Tsukijimarknaden i Tokyo — dit inga turister får gå.

Meny med Tomas Tengby Mån 30 apr kl 00:02(33 min)

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ambassadören, kocken och den diplomatiska maten Tor 19 apr kl 10:03(30 min)

Magnus Robach, Sveriges ambassadör i Tokyo, och Malin Eriksson, kock på ambassaden, berättar om matens roll i det diplomatiska arbetet.

Magnus Robach, Sveriges ambassadör i Tokyo, och Malin Eriksson, kock på ambassaden, berättar om matens roll i det diplomatiska arbetet.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".