Bondepampen Helena Jonsson lagar sjömansbiff när hon gästkockar i Meny

51 min

I veckans Meny lagar Fia Gulliksson mat tillsammans med bondeorganisationen LRFs förbundsordförande Helena Jonsson. Hon delar sitt liv mellan att vara byråkrat i Stockholm och att vara bonde i Småland.

Dagens meny  består av rökt storsjösik med hjortronsås, kallskuret från små gårdscharkuterier och Helenas vintriga sjömansbiff. Till efterrätt lagas en svensk klassiker, änglamat, med lingon.

Det blir också ett besök på den ekologiska storgården Herrmannsdorf i Bayern, där grundaren tröttnade på sin storsskaliga, vinstgivande grisuppfödning och i stället bytte inriktning till att föda upp grisar på ett helt annat sätt.

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.57
    Louis Prima, The Witnessis - When You'Re Smiling
    Album: Mister Saturday Night
    Kompositör: Mark Fisher, Joe Goodwin, Larry Shay
    Bolag: MILAN
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".