Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
51 min
Bondepampen Helena Jonsson lagar sjömansbiff när hon gästkockar i Meny
Tor 04 apr 2013 kl 10:03
I veckans Meny lagar Fia Gulliksson mat tillsammans med bondeorganisationen LRFs förbundsordförande Helena Jonsson. Hon delar sitt liv mellan att vara byråkrat i Stockholm och att vara bonde i Småland...

Dagens meny  består av rökt storsjösik med hjortronsås, kallskuret från små gårdscharkuterier och Helenas vintriga sjömansbiff. Till efterrätt lagas en svensk klassiker, änglamat, med lingon.

Det blir också ett besök på den ekologiska storgården Herrmannsdorf i Bayern, där grundaren tröttnade på sin storsskaliga, vinstgivande grisuppfödning och i stället bytte inriktning till att föda upp grisar på ett helt annat sätt.

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.57
    Louis Prima, The Witnessis - When You'Re Smiling
    Album: Mister Saturday Night
    Kompositör: Mark Fisher, Joe Goodwin, Larry Shay
    Bolag: MILAN
Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Allt som är kebab i Istanbul — och snabbmatens... Tor 17 maj kl 10:03(30 min)

En kebabvandring i Istanbul. Och den svenska kebaben, från 1700-talet till snabbmat och flytten in på krogar.

En kebabvandring i Istanbul. Och den svenska kebaben, från 1700-talet till snabbmat och flytten in på krogar.

Det fantastiska kranvattnet! Tor 10 maj kl 10:03(30 min)

Vi provsmakar och jämför. Och ölbryggaren förklarar varför mörkt öl kommer från London.

Vi provsmakar och jämför. Och ölbryggaren förklarar varför mörkt öl kommer från London.

Svenske kocken: Japan är nördarnas paradis! Tor 03 maj kl 10:03(30 min)

Malin Eriksson, kock på Sveriges ambassad, tar oss med till det innersta på världens största fiskmarknad, Tsukijimarknaden i Tokyo — dit inga turister får gå.

Malin Eriksson, kock på Sveriges ambassad, tar oss med till det innersta på världens största fiskmarknad, Tsukijimarknaden i Tokyo — dit inga turister får gå.

Meny med Tomas Tengby Mån 30 apr kl 00:02(33 min)

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ambassadören, kocken och den diplomatiska maten Tor 19 apr kl 10:03(30 min)

Magnus Robach, Sveriges ambassadör i Tokyo, och Malin Eriksson, kock på ambassaden, berättar om matens roll i det diplomatiska arbetet.

Magnus Robach, Sveriges ambassadör i Tokyo, och Malin Eriksson, kock på ambassaden, berättar om matens roll i det diplomatiska arbetet.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".