Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Den bästa elektroniska musiken och ljudkonsten.
Ett avsnitt från Elektroniskt i P2
Det knorrar igen. Ny-acid är här.
Sön 31 mar 2013 kl 20:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Acidmusiken föddes i Chicago i slutet av 80-talet. Den upplevde en ny höjdpunkt när den landade i Europa. Under några år har den legat lågt. Men nu är ny-aciden här med artister som Recondite, Tin Man... och Dungeon Acid.

Den lilla synthen TB-303 var tänkt att ersätta basisten i bandet när den lanserades under 1980-talet. Det blev det aldrig tal om. Ljuden var alldeles för skruvade för att passa i en rocksättning. Istället blev det de elektroniska pionjärerna som tog hand om TB-303:ans svajande ljud och gjorde det till grundstommen i en musikstil som skulle komma att kallas acid.

Sedan något år tillbaka bubblar det åter av liv inom acid-scenen. Med skivan "Neo Acid" definierade Tin Man sin samtid. Elektroniskt i P2 lägger denna veckan örat mot ny-acidrörelsen.

Hanna Kihlander firar att våren kommit och berättar vilket soundtrack hon väljer till de varmare dagarna. I Landskapselektronika-serien ger Erik Enocksson Halland ett soundtrack i och med "Jag har saltet i mitt blod". Dessutom kollar vi in vad Motoko Allison Chanic har för sig.

Musik som spelats i avsnittet

 • 20.00
  Andreas Tilliander - Elektroniskt I P2 Vinjett
  Kompositör: Andreas Tilliander
 • 20.03
  Luke Vibert - I Love Acid
  Album: Yoseph
  Kompositör: Luke Vibert
  Bolag: WARP
 • 20.09
  Plastikman - Pakard
  Album: Artifakts (Bc)
  Kompositör: Richie Hawtin
  Bolag: NOVAMUTE
 • 21.47
  Andreas Tilliander - Nyfiken På
  Kompositör: Andreas Tilliander
 • 21.50
  Motoko Allison Chanic - Ortho G (Chanic's Deep Glitch Rmx) Edit
  Kompositör: Motoko Allison Chanic
  Bolag: Label Missing
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet Elektroniskt i P2
Övervakningssamhället Lör 05 maj kl 22:00(120 min)

Övervakningssamhällets kameror syns på gator och torg, på internet spåras allt vi gör... Två som inspirerats av detta är musikern Koenraad Ecker och konstnären Ioann Maria.

Övervakningssamhällets kameror syns på gator och torg, på internet spåras allt vi gör... Två som inspirerats av detta är musikern Koenraad Ecker och konstnären Ioann Maria.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".