Vad händer om bubblan spricker?

55 min

Aldrig förr har så många varit så belånade som idag. De mest utsatta är de unga. 23-åriga Jennifer Gelin tog lån för att köpa lägenhet i januari i år. Nu bor hon i sin etta i centrala Stockholm, med skulder på nästan 1,5 miljoner kronor. I dagsläget har Jennifer fast jobb som betalar de mellan 6000 - 8000 kronorna, som lägenheten kostar henne varje månad, men vad händer om läget förändras? Jennifer är inte ensam. Vi svenskar har aldrig varit så belånade som nu. Finansmarknadsminister Peter Norman gästar Plånboken i ett samtal om lånen.

Vad händer med insättningsgarantin?


Det ekonomiska läget på Cypern är mycket oroligt. Beslutet att ta ut en engångsskatt på småspararnas kapital har lett till rusning till landets bankomater. Vad händer om den ekonomiska krisen sprider sig ytterligare och bör man vara orolig för insättningsgarantin i resten av EU? Finansanalytiker Peter Malmqvist analyserar läget.

Djupfryst i svenska frysar


Frysta ärtor, fiskgratänger eller kycklingklubbor kanske? Våra frysar svämmar över av djupfryst mat. Svenska konsumenter tillhör de som konsumerar mest djupfryst mat i hela världen.  Hur kommer det sig och hur näringsrik är egentligen maten i våra frysar?

Expertsvar


Mikael Nyman svarar på lyssnarnas frågor om pensioner.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".