Det kan skilja tusenlappar mellan olika tandläkare – och sajten som skulle göra det möjligt för konsumenter att jämföra priser blev en flopp

55 min

Att laga ett hål eller dra ut en tand kan kosta allt emellan några 100-lappar och flera tusen kronor. Att jämföra priser mellan olika tandläkare är nästan omöjligt. Regeringen har därför beslutat om att bygga en jämförelsesajt på Internet, men 5 år och 55 skattemiljoner senare fungerar den fortfarande inte. Anders Andersson, ledamot i socialutskottet (KD) svarar på kritiken.

Förhandla upp din lön


Många drar sig för det årliga samtalet med chefen, det där när man ska berätta hur bra man är och varför man borde få åtminstone några hundra till i månaden. Men den som lägger lite tid på att förbereda löneförhandlingen kan förbättra sin ekonomi avsevärt. Karriärkonsult Linus Zackrisson ger sina bästa förhandlingstips.

Den som klagar högst vinner


När Åsa Erlandson klagade hos företaget Phone house nekades hon pengarna tillbaka, men efter att hon skrivit på deras sida på Facebook blev tongångarna helt annorlunda. Hör om nya, lönsamma sätt att klaga. 

Expertsvar


Plånbokens expert på familje- och fastighetsrätt, Margareta Brattström svarar på lyssnarnas frågor.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista