Jakten på Bella

17 min

Helst av allt skulle Jeanette vilja lägga ett stort nät över hela Västerås. Eller be alla som bor där att gå ut på ett särskilt klockslag och skrika. Jeanette Lindberg letar fortfarande efter sin gröna papegoja Bella som är en fri fågel sedan november. Senaste livstecknet är ett inspelat ångestskri från under en brygga. Kommer Jeanette hitta henne? I så fall, kommer Bella vilja lämna friheten?

Innan Bella-historien hade Jeanette varit i Västerås en gång – för en body fitness-tävling. Nu har hon och hennes man pendlat ett otal gånger i jakt på 16 år gamla gulnackade amazonen Bella och hela Västerås är engagerad i deras letande.

Det har gått fem månader. Det är viktigt att hitta henne nu. Snart slår löven ut och då är det omöjligt. Bella kanske håller sig undan, som en slags hämnd efter att Jeanette lämnade bort henne till en fodervärd när huset brann ner i en anlagd brand och Jeanette samtidigt blev sjuk.

Eller så har hon helt enkelt vant sig vid det fria livet. Från att ha sjungit "Hej tomtegubbar" ska hon nu härma andra fåglar istället.

Det senaste livstecknet tyder dock inte på att hon njuter av utelivet. Det är en inspelning från under en brygga i hamnen. Ett ångestskri.

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Hot Chip - One Life Stand
  Album: One Life Stand
  Kompositör: Okänd
  Bolag: EMI
 • 18.15
  This Is Head - Time's An Ocean
  Album: Time's An Ocean
  Kompositör: This Is Head
  Bolag: ADRIAN RECORDINGS
 • 18.27
  Madeon, Ellie Goulding - Stay Awake
  Album: Stay Awake
  Kompositör: Elena Goulding, Hugo Leclercq, Makeba Riddick
  Bolag: POLYDOR
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".