Fyllebrev till Statsministern

14 min

Högstadieläraren som förespråkar dödsstraff efter hot, grannen som vill sätta upp en webbkamera i nyckelhålet - och så Martin med fyllemejlet. I Verkligheten fortsätter Magnus Arvidson tjuvläsa brev till statsministern - vad vill svenska folket sin regering?

På lördagseftermiddagen får Martin ångest. Han skickar därför ett mejl till statsministern där han ber om ursäkt för mejlet kvällen innan. Bara det att Martin inte kommer ihåg vad det var han skrev – han var för full. I Verkligheten ikväll påminner vi Martin.

I den återkommande punkten Brev till Statsministern undersöker vi vad svenska folket tänker på just nu. Med offentlighetsprincipen i ryggen tar sig Verklighetens Magnus Arvidson regelbundet till Regeringskansliet och hämtar ut brev från allmänheten.

Förutom Martins fyllemejl hör du högstadieläraren Ali som blvit dödshotad av en elev och nu vänder sig till Regeringen med krav på att dödsstraff införs.

Dessutom: Rikard i Alingsås tipsar om att det är bråttom att knyta upp folkkäre Leif GW Persson innan de röda gör det. Mannen som känner sig trakasserad av sin granne vill sätta upp en webbkamera i nyckelhålet men är osäker på om det är tillåtet – ikväll får han svaret. Och så scouterna som vill bränna skog.

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Todd Terje - Inspector Norse
  Album: Inspector Norse
  Kompositör: Todd Terje
  Bolag: SMALLTOWN SUPERSOUND
 • 18.13
  This Is Head - Time's An Ocean
  Album: Time's An Ocean
  Kompositör: This Is Head
  Bolag: ADRIAN RECORDINGS
 • 18.23
  Phoenix - Entertainment
  Album: Entertainment
  Kompositör: Phoenix
  Bolag: WARNER BROS
 • 18.27
  The Leisure Society - Fight For Everyone
  Album: Fight For Everyone
  Kompositör: Okänd
  Bolag: FULL TIME HOBBY
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista