Professor Marie-Louise Danielsson Tham: - Världen går inte under för att jag inte tvättar fönstren innan sommaren

59 min

I Hultling i P4 den här lördagen handlar det om vårstädningen - av hemmet, trädgården, staden och själen. Marie-Louise Danielsson Tham, känd från städprogrammet Rent hus, ger tips och råd. Trädgårdsmästare Bosse Rappne tycker att vårstädningen av trädgården bör innefatta en kompost för att ta vara på allt naturen kan ge.

Årets städare Helen Olsson berättar varför man inte ska använda tidningspapper när man tvättar fönstren. Sveriges Radio P1s radiopsykolog, Allan Linnér, kommer och funderar runt vårstädning av själen och berättar om årstidsnedstämdhet.

KATARINA HULTLING:

Två ytterligheter är väl att både städa i mobiltelefonen som jag hörde om häromdagen, ta bort appar som du inte använder i din smartphone till exempel. Å ena sidan det – och å andra sidan, att rensa fågelholken, om du har någon. Ta bort fjolårsboet som någon liten talgoxe eller blåmes jobbat hårt för att få dit till rede för ägg och nykläckta ungar. Ta bort och göra plats för årets små fågelgäster. Ett uråldrigt och ett hypermodernt sätt att rensa och städa inför en ny säsong liksom.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista