Vilka filmer ska få stöd, Anna Serner?

31 min

Gäst i Ekots Lördagsintervju den 13 april var Anna Serner, sedan 2011 vd för Svenska Filminstitutet, som har som uppgift att stärka och utveckla den svenska filmen. Institutet är också varje år värd för Guldbaggegalan. Hur står det till med jämställdheten inom den svenska filmen? Och vilka filmer ska få pengar - de stora publiksucceerna eller smalare filmer? Anna Serner intervjuades av Monica Saarinen, som nu tar över som programledare för Ekots Lördagsintervju. Monica är en av Sveriges mest rutinerade programledare och har senast arbetat som programledare för P1s dagliga aktualitetsmagasin Studio Ett.

- Det ska bli otroligt skönt att få djupdyka i olika ämnen. I Lördagsintervjun kan man vända och vrida på frågeställningarna tills man kommer till något slags kärna. Dessutom förväntas både intervjuare och gäst vara väl förberedda. Det ska bli både kul och utmanande, säger Monica Saarinen.

Under våren kommer Magnus Westberg att arbeta som producent för Ekots Lördagsintervju, för att tillsammans med Monica Saarinen utveckla programmet.

Magnus abetar till vardags som producent på Studio Ett.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista