Att växa i tro

Här finns inget ljud

Vi hamnar ofta i vardagliga situationer där kvalitén på vår kärlek behöver komma till uttryck. I vilken utsträckning är vi beredda att lyssna, hjälpa till, uppmuntra och ge? Flera av söndagens texter handlar om Jesu uppmaning att vi ska älska varandra såsom han har älskat oss. Vad kan detta innebära? Om det handlar söndagens gudstjänst från Tureholmskyrkan i Sösdala, Skåne.

Tureholmskyrkan, Sösdala
Sösdala är ett litet samhälle cirka 1,5 mil söder om Hässleholm i norra Skåne. Mitt i samhället ligger Tureholmskyrkan. Kyrkan firade förra året tjugoårsjubileum.  I fonden i kyrksalen hänger en tavla bestående av 19 bilder ur Jesu liv. Konstverket, som är skapat av sösdalakonstnären Ingrid Ohrberg, består av omkring 1400 ihopsydda skinnbitar.
Tureholmsyrkan har under åren blivit en mötesplats för många människor i skiftande åldrar. Kyrkbyggnaden är formad likt en öppen famn dit församlingen generöst vill inbjuda människor att komma. Sången och musiken har länge haft en framträdande roll. Sösdala missionsförsamling, som är en del av Gemensam Framtid, består av ca. 180 medlemmar och det livaktiga ungdomsarbetet equmenia.

Medverkande
Pastor Derek Walles, predikant
Dan Inge Olsson, gudstjänstledare, arrangör och pianist
Tillsammanskören och Ungdomskören
Emma Olsson, dirigent, piano och flöjt
Dan Inge Olsson, Emma Olsson, Elin Andersson, Emma Karlsson, Frida Dahlén, solister
Lars Åke Martinsson, bas
Jörgen Grimberg, gitarr
Jonathan Martinsson, trummor
Textläsning och böner, Margareta Martinsson, Eveline Nyberg, Carin Walles, Frida Dahlén och Emma Karlsson

Tekniker: Lennart Nilsson, Magnus Walfridsson.
Producent: Karin Malmsten, Sveriges Radio Jönköping.

Musik som spelats i avsnittet

  • 11.28
    Tillsammanskören, Körledare Emma Olsson Flöjt, Dan Inge Olsson Piano, Lars Åke Martinsson Bas, Jörgen Grimberg Gitarr, Jonathan Martinsson Trummor - Ger Min Längtan Ett Svar
    Kompositör: Dan Inge Olsson
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista