Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industrilokal med giftig rök som sprider sig österut mot Giraffens köpcentrum. Räddningsledaren uppmanar alla personer som befinner sig i området att bege sig därifrån. Ni som bor i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar.
(Publicerat idag kl 17.16)
Den bästa elektroniska musiken och ljudkonsten.
Ett avsnitt från Elektroniskt i P2
ELEKTRONISKT I P2 MED LISA WALL - PREMIÄRPROGRAM MED BYETONE, YOSI HORIKAWA OCH LAURIE ANDERSSON
Sön 14 apr 2013 kl 20:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Från och med söndag tar malmöredaktionen över Elektroniskt i P2 och programledare är Lisa Wall. I Lisas premiärprogram hör du första delen i en serie om klassiska instrument inom den elektroniska musiken... Tyske electronica-stjärnan Byetone porträtteras och så blir det musik av bland andra Madeleine Jonsson Gille, Laurie Andersson och Yosi Horikawa.

Olaf Bender alias Byetone gjorde ett bejublat framträdande på årets Art’s Birthday Party och vår reporter Mats Almegård drog ner till Berlin för att hänga lite med Olaf.

Helena Lopac har gjort en fantastisk serie om klassiska instrument inom den elektroniska musiken. Första delen handlar om datormusikstudion på Elektronmusikstudion EMS i Stockholm.

Det blir också japanskt x 2: hiten Rydeen från 1979 med electrosyntgruppen Yellow Magic Orchestra och en lång härlig mix med låtar från egensinnige arkitekturstudenten och producenten Yosi Horikawas senaste album Touch. Dessutom musik av den amerikanska performance-artisten Laurie Andersson, hyllade konstären och kompositören Christine Ödlund, Komplott-artisten Madeleine Jonsson Gille, tonsättaren Tommy Zwedberg och en svensk-norsk pionjär inom elektronmusiken - Knut Wiggen.

Redaktionen för Elektroniskt i P2 består nu av Lisa Wall, Erik Mikael Karlsson och Johanna Olofsson.

Musik som spelats i avsnittet

 • 20.01
  Studio: Paris. Groupe De Recherches Musicales - Dedans - Dehors
  Kompositör: Bernard Parmegiani
  Bolag: INA
 • 20.04
  Yellow Magic Orchestra - Rydeen
  Album: After Service
  Kompositör: Yukihiro Takahashi
  Bolag: PICK UP
 • 20.17
  Tommy Zwedberg - Merz 2
  Kompositör: Tommy Zwedberg
 • 20.29
  Laurie Anderson - Another Day In America
  Album: Homeland
  Kompositör: Laurie Anderson
  Bolag: NONESUCH
 • 21.52
  Christine Ödlund - Thought-Form
  Kompositör: Christine Ödlund
  Bolag: IDEAL RECORDINGS
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet Elektroniskt i P2
Digital media Lör 21 apr kl 22:00(120 min)

Tyska Errorsmith och koreanska Heejin Jang är två producenter som väljer det digitala soundet. För dem är datorn det ultimata musikinstrumentet.

Tyska Errorsmith och koreanska Heejin Jang är två producenter som väljer det digitala soundet. För dem är datorn det ultimata musikinstrumentet.

Slumpen Lör 24 mar kl 22:00(120 min)

Hur stor roll spelar slumpen? En del producenter och musikskapare låter den ta en stor del av det kreativa arbetet. Som exempelvis Visible Cloaks, Pär Thörn och Elin Piel.

Hur stor roll spelar slumpen? En del producenter och musikskapare låter den ta en stor del av det kreativa arbetet. Som exempelvis Visible Cloaks, Pär Thörn och Elin Piel.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".