Slutrapport från Beirut: Professor Bög är kär

17 min

Raggningsjournalisten Professor Bög AKA Fredrik Apollo Asplund lämnar slutrapport inifrån Mellanösterns förbjudna gayvärld. Det visar sig att han blivit stört förälskad.

I sex avsnitt har Fredrik Apollo Asplund rapporterat från Mellanösterns förbjudna gayvärld. Syftet har varit att kartlägga de killar som har sex med killar men som inte ser sig som bögar. Vilka är de? Har vi prackat på dem sexuella identiteter de inte vill ha? Apollo har gett dem ett eget namn: onämnarna.

Det finns bara ett problem: det enda sättet att komma dem inpå livet är att ragga upp dem. 

Hittills har Professor Bög duschat i farliga norra Libanon medan regeringen avgick, hamnat i religiöst korsförhör uppe i bergen, vogueat med Goliat och skickat kukbilder till en saudisk prins. Han har blivit ett namn i Beirut – alla känner apan.

I kvällens program ger Professor Bög sin slutrapport. Det ska visa sig att det inte alls är särskilt synd om de som tillhör den gayvärld vi känner till – de tillhör en priviligierad samhällsklass, gaybarer frodas och polisen gör inte några tillslag. Värre är det för dem som tillhör samhällets bottenskikt, de statslösa och papperslösa. Dessutom: Professor Bög har blivit kär!

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.04
  Looptroop Rockers - Aldrig
  Album: Aldrig
  Kompositör: Tommy Isacsson, Mattias Lundh Isén
  Bolag: BABA RECORDINGS
 • 18.16
  Parquet Courts - Borrowed Time
  Album: Borrowed Time
  Kompositör: Parquet Courts
  Bolag: WHAT'S YOUR RUPTURE
 • 18.26
  Kurt Vile, The Violators - Snowflakes Are Dancing
  Album: Wakin On A Pretty Daze
  Kompositör: Kurt Vile
  Bolag: MATADOR RECORDS
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".