Sakari Oramo dirigent i Debussys Förspel till en fauns eftermiddag, Erkki Melartins symfoni nr 3 och Sex sånger av Karol Szymanowski

Här finns inget ljud

Claude Debussys Förspel till En fauns eftermiddag är ett impressionistiskt orkesterverk som inte liknade något annat när det dök upp på 1890-talet. Den suggestiva och erotiskt laddade instrumentala tolkningen av Stéphane Mallarmés symbolistiska dikt gjorde Debussy till en snackis i musikvärlden - det här var några år innan det stora genombrottet med operan "Pelléas och Mélisande" och orkesterverket La Mer. Denna klassiker får vi ikväll höra i ett framförande av Finländska radions symfoniorkester under Sakari Oramo. De spelar även Sex sånger av Karol Szymanowski med sopranen Anu Komsi som solist, samt symfoni nr 3 av den finske tonsättaren Erkki Melartin (1875-1937). P2 Live avslutas med J.S. Bachs Goldbergvariationer i ett framförande av Nicholas Angelich.

19:03-22:00 P2 Live
1. Konsert med Finländska radions symfoniorkester. Solist: Anu Komsi, sopran. Dirigent: Sakari Oramo.
a) Claude Debussy: Förspel till En fauns eftermiddag.
b) Karol Szymanowski: Sex sånger (Zofia Szymanowska). Den ensamma månen. - Näktergalen. - De gyllene tofflorna. - Dans. - Visan om vågen. - Fest.
c) Erkki Melartin: Symfoni nr 3.
Konsert 27/4 2012, Musikhuset, Helsingfors. Från finländska radion.

2. Nicholas Angelich spelar Goldbergvariationerna av Johann Sebastian Bach. Konsert 28/2 2012, Victoriasalen, Génève. Från scheiziska radion.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista