Äktenskapsskolan 1: Oskulden

16 min

Susanna och Mattias går emot strömmen. De har varit tillsammans i två år och är oskulder. De tror på ett äktenskap för livet och ingen sex innan giftermål. I tre avnsitt följer Verkligheten deras väg, från den förberedande äktenskapskursen till bröllopet.

Varje år registreras ungefär 40 000 äktenskap och varje år tar runt 20 000 par ut skilsmässa. Enligt Statistiska Centralbyrån så är genomsnittslängden för ett äktenskap runt 12 år, men det är redan efter 3-4 år som flest par ändå skiljer sig. 

Samtidigt går det bättre än någonsin för dejtingsajter, så pass att det finns platser till och med för personer som redan är i relationer som vill hitta någon att fula med och vara otrogen.

Men samtidigt så finns där ett annat alternativ, något som går mot strömmen. I kvällens program ska vi gå på äktenskapsskola och möter Susanna och Mattias. Hon är 26, han 22. De ska gifta sig i maj, tror på livslångt äktenskap – och är oskulder.

När de träffades första gången var Susanna utklädd till pepparkaksgumma. Nu har de varit ihop i två år och vill förbereda sig för framtiden tillsammans genom att gå en äktenskapskurs.

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  The Leisure Society - Fight For Everyone
  Album: Fight For Everyone
  Kompositör: Okänd
  Bolag: FULL TIME HOBBY
 • 18.14
  Big Sean, Jhene Aiko - I'M Gonna Be
  Album: I'M Gonna Be
  Kompositör: Okänd
  Bolag: DUNDRIDGE ENTERTAINMENT
 • 18.26
  Daft Punk And Pharell Williams - Get Lucky
  Kompositör: Thomas Bangalter, Nile Rodgers, Guy Man
  Bolag: Columbia Records
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista