Varför lämnade du bort mig?

15 min

Josef har åkt till Chile för att för första gången träffa sin biologiska mamma Maria. Nu får han äntligen chans att ställa alla de frågor han så länge velat ha ett svar på. Bara det att mammans arbetsgivare håller sig i närheten - samma chef som enligt adoptionspappret en gång gav Maria ett ultimatum: ge bort barnet eller få sparken.

Verklighetens Paloma Vangpreecha följer med Josef till Chile, som vän och som tolk. I fyra avsnitt följer vi Josefs möte med sin biologiska mamma Maria, som lämnade bort honom som spädbarn. 

Det enda han vet är det som står i hans adoptionspapper: att hans mamma Maria Elena Silva var 23 år gammal när hon fick Josef. Då jobbade mamman som hembiträde och hennes arbetsgivare ville inte ha kvar henne om hon ville behålla barnet. 

I första avsnittet mötte Josef sin släkt på busstationen: mostrar och kusiner som vetat om hans existens i bara ett par veckor. Men så dyker mamman upp, i sällskap med chefen – samma chef som gav henne ett ultimatum när Josef föddes.

I andra avsnittet följer Josef med hem till chefen, där mamman bor, i ett skjul på tomten. De övriga släktingarna kommer inte med – de har inte råd. Nu får Josef chans att ställa alla frågor, men på chefens villkor. Men senare förbyts den förtryckta stämningen mot glädje när Josefs riktiga familj förenas. 

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Icona Pop - Nights Like This
  Album: Nights Like This
  Kompositör: Icona Pop
  Bolag: RECORD COMPANY TEN
 • 18.13
  Lorentz & Sakarias, Duvchi - Molnen (Ni Kan Inte Nå Mig)
  Album: Molnen (Ni Kan Inte Nå Mig)
  Kompositör: Lorentz Alexander, Jens Duvsjö, Vittorio Grasso, Martin Sakarias
  Bolag: BASELINE MUSIC
 • 18.24
  Makthaverskan - Asleep
  Album: Asleep
  Kompositör: Makthaverskan
  Bolag: LUXURY
 • 18.27
  Oh My - Slow Moves
  Album: Slow Moves
  Kompositör: Johan Åkerström
  Bolag: X5 MUSIC GROUP
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista