Jakten på den försvunna Batmobilen

50 min

En känd Idol-profil, en lurad förtidspensionär i Hälleforsnäs, kronofogden, polisen - och P3-legendaren Bobbo Krull. Alla är inblandade i kvällens fantastiska historia. I centrum: en exakt kopia av Batmans legendariska superhjältefordon - som nu är försvunnen. Reporter: Magnus Arvidson.

The Batmobile. Det ser ut som att fartvinden skulpterat den. Som en ondskefull pil, mattsvart med jetmotor, redo att köra förbi, så snabbt att det enda som är kvar är ett dån i dina öron och bränt gummi från däcken som virvlar runt dig. Men bilen är borta i samma stund som du såg den.

Ett antal människor har försökt göra exakta kopior av den mytomspunna superhjältefarkosten, känd framför allt från Tim Burtons mörka version från 1989. 

Det gör också en stockholmare, Leif Garvin. När den är klar fyra år senare är den värderad till åtta miljoner kronor. Leif blir Batman med hela svenska folket och sjunger sig till och med in på Idols slutaudition. 

Men nu är bilen försvunnen. Och vart har 46-åringen tagit vägen?  

I två program ska Verklighetens Magnus Arvidson nysta upp den här historien som kommer innehålla en känd Idol-profil, en förtidspensionär i Hälleforsnäs, kronofogden, polis och P3-legendaren Bobbo Krull.  

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Rudimental, Ella Eyre - Waiting All Night
  Album: Waiting All Night
  Kompositör: Piers Sean Aggett, Kesi Dryden, Johnny Harris, Amir Izkadeh
  Bolag: ATLANTIC
 • 18.11
  The Xx - Islands
  Album: Islands
  Kompositör: The Xx
  Bolag: XL-RECORDINGS
 • 18.20
  Mack Beats, Newkid, Stor, Moms - Barriärer
  Album: Barriärer
  Kompositör: Mack Beats
  Bolag: HEMMALAGET
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista