Batman-Leif hittad – med ny Batmobile

20 min

Han har kronofogden och ett antal fordringsägare efter sig, och den pantsatta Batmobilen tycks vara försvunnen. Men i ett garage i Arboga hittar vi till slut Leif Garvin. Där väntar en stor överraskning. För när andra skulle dra sig ur om det blåser hårt höjer istället Batman-Leif insatsen. Ikväll fortsätter Magnus Arvidson berätta den fantastiska historien om jakten på den försvunna Batmobilen.

Detta har hänt.

Leif Garvin bygger en exakt kopia av Batmans superhjältebil, värderad till åtta miljoner. Han gör sig ett namn, till och med i TV4:s Idol. P3-legendaren Bobbo Krull börjar ett samarbete. De ska bygga en ny bil, cruisa runt i USA och filma alltihopa. Men allt går åt helvete.

Nu är den pantsatta Batmobilen försvunnen, kronofogden och ett antal fordringsägare är efter Leif, bland annat en lurad förtidspensionär i Hälleforsnäs. Men var är han? 

I andra delen av berättelsen hittar Magnus Arvidson till slut Leif, i ett garage i Arboga. Där visar det sig att Leif har stora planer. Han bygger på en tredje Batmobile, en kopia av Tumblern. Leif inspireras av den senaste Batman-filmen: "Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up again."

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Disclosure, Alunageorge - White Noise (Radio Edit)
  Album: White Noise
  Kompositör: Disclosure
  Bolag: UNIVERSAL MUSIC
 • 18.13
  This Is Head - Time's An Ocean
  Album: Time's An Ocean
  Kompositör: This Is Head
  Bolag: ADRIAN RECORDINGS
 • 18.21
  Cat Power - Ruin
  Album: Ruin
  Kompositör: Chan Marshall
  Bolag: MATADOR RECORDS
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista