Åländska traditioner, festlig vardagsmat och världens äldsta drickbara champagne bjuds på när Menys Fia Gulliksson lagar mat på Åland

53 min

I den här veckans Meny i P1 besöker programledaren Fia Gulliksson Åland där hon både bjuds på åländska traditioner som ålandspannkaka och tittar på världens äldsta drickbara champagne. Gästkock är hushållsläraren, tv-kocken och skolmatsinspiratören Harriet Strandvik i Mariehamn, som arbetar med det åländska projektet Ny Nordisk Mat. I programmet lagas ärtsoppa på djupfrysta gröna ärtor, fläskkotlett på åländsk gris med ragu på morot och havtorn och marinerade äpplen och bär med kardemummagrädde. Dessutom får du höra om att hyra ditt eget får.

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.57
    Scandinavian Accordion Club Of New York - Sommar På Åland
    Album: Brooklyn Memories
    Kompositör: Hasse Tellemar
    Bolag: SAC
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".