Nåd

Här finns inget ljud

”Jag har svävat för högt på lånade vingar” säger Charles van Doren i filmen Quiz Show när han avslöjas med att ha ljugit sig till framgång i en frågesporttävling i Tv:s barndom i 50-talets USA. Han bottnar inte längre i sitt liv och trevar efter fotfäste. Så anar han friheten när allt går sönder och han tvingas sluta ljuga, för sig själv och andra. Om den sanning som befriar, handlar denna gudstjänst. Nåden att få vara sann och uppleva att hur än sanningen ser ut, så finns i uppriktigheten ett utrymme där det blir lättare att andas. En luftficka genomsyrad av nåd och sanning.

Om Södra Vätterbygdens Folkhögskola:
På höjden över Jönköping vid Stadsparken och med en förunderlig utsikt över Vättern och staden ligger Södra Vätterbygdens folkhögskola.

Folkhögskolan, i dagligt tal kallad SVF, startade sin verksamhet 1919 i centrala Jönköping. Sedan 1930 återfinns skolan uppe på höjderna i stadsdelen Mariebo. Arkitekten Carl Nyrén har ritat många av skolans byggnader och stod därigenom bakom skapandet av en sammanhållen arkitektonisk miljö. Huvudman är Svenska Missionskyrkan.
Idag har SVF sex utbildningslinjer: Allmän linje, Bibellinjen, Collegelinjen som är ett utbytesprogram i samarbete med North Park University i Chicago, Musiklinjen samt de två yrkesutbildningarna Grafisk form & Kommunikation och Journalistlinjen. Det är många sökande till skolans linjer och många bor i internatet på skolan.

Medverkande:
Britta Hermansson, predikant
Lars-Bertil Florén, gudstjänstledning
SVF Musiklinjes kör
Andreas Glans, körledare, solist
Gittan Glans, piano
Dianna Benekov, piano
Simon Stenström, gitarr
Petter Ferneman, dragspel
Josefin Nordlund, trumpet
Harald Green, gitarr
Karin Sandell, fiol
David Mattsson, klarinett
Flöjensemble med Emelie Axelsson, Sofia sporre, Olivia Seger, Camilla Dotevall, Hila Svennberg under eldning av Johan Henningson
Elever från Bibellinjen, textläsningar, böner: David Ruther, Mattias Persson, Maria Olsson, Matilda Olsson, Alexander Samuelsson, Lisa Blad, Louise Svenningsson, Olivia Salomonsson, Sofie Nordquist                                                                                                                                                  

Tekniker: Lennart Nilsson, Magnus Walfridsson, Fredrik Brofalk.
Producent: Karin Malmsten Sveriges Radio Jönköping.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista