”Hemmet är en del av mitt inre”

29 min

- Att släppa hem någon är för mig att släppa in någon i sitt innersta. Vårt hem återspeglar våra själar, säger Mattias Stafsing är 36 år som alltid varit intresserad av inredning

-Hur det än går kommer jag landa i min lägenhet och när jag gör det så kommer jag vara trygg.
Mattias Stafsing är 36 år och har alltid varit intresserad av inredning.  Han bor med sin sambo i en våning på 160 kvadrat i centrala Göteborg. Här har inget lämnats åt slumpen.  Varenda millimeter är noga utvalt. Mattias kan berätta en historia om varje liten inredningsdetalj. Stilen beskriver han som maskulin med mycket mörka träslag med en flirt åt 70-talets James Bond. 

Är du lika strikt med dig själv som du är med ditt hem?

-Tyvärr är jag alldeles för strikt mot mig själv. Är aldrig nöjd med mina prestationer. Det spelar ingen roll om dom applåderas av andra, jag är inte nöjd ändå. 

Mattias Stafsing jobbar med att hjälpa företag och privatpersoner att inreda, men han är också stylist och har utvecklat ett eget hårvårdsmärke tillsammans med sin sambo. Hemmet är en viktig del av hans identitet. Genom hemmet talar han om vem han är.

- Att släppa hem någon är för mig att släppa in någon i sitt innersta. Vårt hem återspeglar våra själar, säger han.

Mattias tror att hans intresse för hemmet kommer av att han växte upp i ett hem och i en tid när det inte var viktigt. Man åt för att man var hungrig. Man slängde fram brödpåsen och åt mackan direkt ifrån bordet.  Så vill han inte ha det. Av respekt för livet tycker han att varje stund förtjänar att bli något unikt.

-Man visar vem man är och vad man vill i allt man gör, även i något så banalt som hur man dukar.

Programmet är gjort av Lovisa Haag, producent UR

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista