Jag vill veta sanningen

14 min

När Josef sökte upp sin biologiska mamma i Chile blev det inte alls som han hade tänkt sig. Han landade han i ett stort och infekterat familjedrama. Nu träffar Paloma Vangpreecha Josef två år senare: vad gör man av allt det man får reda på om sin bakgrund? Och får han någonsin svar på vem som är hans pappa? Alla avsnitt av Första mötet med mamma

Tidigare i Verkligheten har du kunnat följa Josef i Trelleborg när han söker upp sin biologiska mamma i Chile för att träffa henne för första gången. Han var bara några månader gammal när hon lämnade bort honom. Nu vill han ta reda på var han kommer ifrån och få en närmare relation med Maria Elena som hon heter.

Men det blev minst sagt inte som han hade tänkt sig – han hamnade mitt i ett familjedrama. Mamman vill inte ha kontakt med Josefs systrar som hon också lämnat bort, fast till släktingar. Och mamman bor fortfarande hos den chef som en gång i tiden gett henne ett ultimatum när hon fött Josef: lämna bort barnet eller få sparken. Trots det betraktar hon chefens familj som sin riktiga.

Vi ska träffa Josef igen hemma i Trelleborg. Det har nu gått två år sedan Verklighetens Paloma Vangpreecha följde med på hans resa. På första raden i dagboken från resan står: mamma våldtogs av min morbror.

Men frågan är nu: vad ska Josef göra med allt det här han fått reda på om sin bakgrund? Och så den viktigaste kvarstående frågan som Josef inte har fått ett tydligt svar på: vem är min pappa?

Reporter: Paloma Vangpreecha

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Hands - The Game Is Changing Us
  Album: The Game Is Changing Us
  Kompositör: Hands
  Bolag: KILL ROCK STARS
 • 18.13
  Iggy Azalea - Work
  Album: Work
  Kompositör: George Astasio, Amethyst Kelly, Jason Pebworth, Jon Shave, Natalie Sims, Trocon Markous Roberts
  Bolag: UNIVERSAL MUSIC
 • 18.23
  Kurt Vile, The Violators - Snowflakes Are Dancing
  Album: Wakin On A Pretty Daze
  Kompositör: Kurt Vile
  Bolag: MATADOR RECORDS
 • 18.27
  Dj Snake, Alesia - Bird Machine
  Album: Bird Machine
  Kompositör: Dj Snake, Alesia
  Bolag: MAD DECENT
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".