Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Den bästa elektroniska musiken och ljudkonsten.
Ett avsnitt från Elektroniskt i P2
OM MINIMOOGEN OCH INTERVJU MED TONSÄTTAREN OCH FORSKAREN PALLE DAHLSTEDT
Sön 19 maj 2013 kl 20:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Elektroniskt fortsätter att djuploda i den elektroniska musikens mylla och berättar om Minimoogens makalösa historia. Dessutom en intervju med tonsättaren och forskaren Palle Dahlstedt som jobbar med att... försöka förstå skapandets processer, dj:n Sandra Mosh Mickelsson gör sin första exklusiva mix för Elektroniskt. Dessutom låtar med bland andra Ombudsmannen, Ragnar Grippe, Min stora sorg och noisiga Cindytalk. Vi spelar naturligtvis Polarpristagaren Kaija Saariahos enda helt elektroniska musik Jardin Secret som hon gjorde på elektronmusikstudion IRCAM i Paris.

Helena Lopacs serie om klassiska instrument inom den elektroniska musiken har nått den makalösa Minimoogen. Elektroniskts producent Erik Mikael Karlsson har träffat Palle Dahlstedt. Den mångfasetterade tonsättaren och forskaren Palle Dahlstedt har bokstavligen programmerat sen barnsben och har i vuxen ålder bland annat doktorerat på Chalmers i att utveckla nya metoder för datorstödd komposition. Dj:n, programledaren och reportern Sandra Mosh Mickelssons bjuder oss på sin första fina Elektroniskt-mix och vi själva spelar låtar av bland andra Ombudsmannen, nya hypade Min stora sorg och elektroniska musiken Jardin Secret av finska Kaija Saariaho som kommer att få årets Polarpris.

Följ med in i Palle Dahlstedts studio - extramaterial för webben:

Musik som spelats i avsnittet

 • 20.01
  Ombudsman - Untacticl
  Kompositör: Ombudsman
  Bolag: Meerkat
 • 20.13
  Johannes Bergmark - Beware Of Aestetic Ethics
  Kompositör: Johannes Bergmark
 • 20.23
  Cindytalk - Interruptum
  Kompositör: Cindytalk
  Bolag: EDITIONS MEGO
 • 20.53
  Palle Dahlstedt - Pianoimprovisation
  Kompositör: Palle Dahlstedt
 • 21.37
  Paul Jebanasam - Rites I
  Kompositör: Paul Jebanasam
  Bolag: Subtext
 • 21.39
  Kaija Saariaho - Jardin Secret I
  Kompositör: Kaija Saariaho
  Bolag: Bis
 • 21.55
  Matt Ward Axs - Empty Sky
  Kompositör: Matt Ward Axs
  Bolag: Cbs
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet Elektroniskt i P2
Digital media Lör 21 apr kl 22:00(120 min)

Tyska Errorsmith och koreanska Heejin Jang är två producenter som väljer det digitala soundet. För dem är datorn det ultimata musikinstrumentet.

Tyska Errorsmith och koreanska Heejin Jang är två producenter som väljer det digitala soundet. För dem är datorn det ultimata musikinstrumentet.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".