Samhällsdebatt på teaterscenen och Eva Bonnier på Waldemarsudde

43 min

Scenkonstbiennalen inleds på tisdag i Jönköping och årets program är fyllt av teater som debatterar heta samhällsfrågor som rasism, anti-feminism och yttrandefrihet. Biennalen pågår i sex dagar med uppsättningar från Sverige och bland annat Vitryssland, Iran och Ungern.

I Nya Vågen diskuterar vi vad som händer när de politiska frågorna flyttar in på scenen - varför präglar det teatern just nu? Och blir det bra? I diskussionen om scenkonstens utveckling och uttryck medverkar Jenny Teleman och Maria Edström, teaterkritiker på P1s kulturredaktion, samt Nils Schwartz, kritiker på Expressen.

Lyssna på reportaget där Timbros kulturansvariga Lars Anders Johansson och radioteaterregissören Åsa Melldahl som diskuterar vänster och högerpolitisk teater.

Nu börjar sommarens konstutställningar öppna och en av dem är Eva Bonnier-utställningen på Waldemarsudde i Stockholm. Den visar en stor del av hennes konstnärskap som omfattade måleri, skulptur och konsthantverk och Nya vågen samlar kulturredaktionens konstkritiker Måns Hirschfeldt, Cecilia Blomberg och Karsten Thurfjell i ett samtal om en av det sena 1800-talets kvinnliga konstnärer.

Programledare: Hannes Fossbo

Producent: Maria Götselius

Reporter: Jonatan Järbel

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista