Bröllopsfeber

90 min

Pingsten är sen gammalt en bröllopstät helg och sen håller det i sig sommaren lång. Hur var ditt bröllop? Överträffade det alla förväntningar eller var det nåt som gick på tok? Är ni mitt uppe i förberedelser för er stora dag - vilka ska ni bjuda och vem ska sitta bredvid vem under middagen? Håller ni er till traditionerna eller gör ni nåt helt annat? Ikväll vältrar vi oss i Karlavagnen i tårtor, pinsamma tal, stressiga förberedelser, nåt fått, nåt blått, nåt nytt och nåt lånat. Ring och prata med Lena Nordlund och Christer Engqvist i Uppsala om er stora dag. Ring i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Skicka gärna bilder. Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på Karlavagnens Facebooksida.


Enligt en undersökning som Swedbank gjorde förra året om bröllopsekonomi la svenskarna omkring 50.000 på bröllop. Har ni lagt mer eller har ni lagt mindre?
Förra året skrev också DN en artikel om att det våras för budgetbröllopet. Enligt bröllopstidningarna är det nu många som ordnar bröllop med teman och blandar mer nytt, gammalt och lånat.
I samband med kungabröllopet 2010 gjorde sajten forskning.se ett tema om ett bröllop där de belyser frågor som hur har bröllopstrenderna ändrats genom tid och varför gifter vi oss egentligen på sommaren?
De senaste tio åren har antalet bröllop i Sverige ökat med 27 procent. Som lägst var intresset under 1970-talet men fick ett uppsving när prinsessan Diana gifte sig 1981. 2009 ingicks omkring 48 000 bröllop. Tio år tidigare var den siffran 35 000 procent. I dag finns det omkring tre miljoner människor som är gifta i Sverige. Ett år sticker ut i den svenska bröllopsstatistiken, det är 1989 då änkepensionen försämrades för sambor. Då bildades 109 000 nya äktenskap.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista