Att inte berätta allt – dödsstöt eller krydda?

106 min
Hemligheter, är det det värsta man kan ha i en relation, eller behöver vi kanske hemligheterna för att kunna leva ihop? Karlavagnen handlar ikväll om det vi inte delar med varandra. Hur påverkar hemligheter förhållandet? Är det okej att berätta saker för utvalda vänner men inte för din partner? Vilken hemlighet valde du tillslut att berätta om och vad hände? I Karlavagnen torsdag är du välkommen att prata med Leif Hedegärd och bisittare familjeterapeut Mårten af Ekenstam i Göteborg. Ring i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på Karlavagnens Facebooksida.

Att ha hemligheter eller ej i en relation med nära råder det lite delade meningar om. Är det bra eller ej? Parterapeuten Esther Perel säger i en artikel i Svenska Dagbladet att hemligheter är bra för en relation.
"–I dag förväntar vi oss att en enda person ska ge oss det som vi tidigare fick av en hel by: trygghet, mening, kontinuitet, känslomässig tillfredsställelse . Är det konstigt att många relationer brakar samman under det trycket, säger Esther Perel."
Hon menar att relationer och sexuella förbindelser mår bra av hemligheter, och att vi i dag kräver för mycket av en enda människa, att vi ska veta allt om varandra och dela allt.
Vad tycker du som lyssnar? Är hemligheter bra eller dåligt? Kan man dela allt! Var med och debattera och dela med dig av dina erfarenheter!