Emelie har kommit hem

17 min
3000 kilometer på 136 dagar. Emelie Sundin har landat i Sverige efter sin enormt långa vandring på Nya Zealand. Hur ska hon anpassa sig till civilisationen igen? Hör historierna om den brända baklavan, vildäppelträdet, pärlande svett - och besvikelsen i spegeln. Alla avsnitt av Emelies långa vandring

Under vintern och våren har du kunnat följa 23-åriga Emelie Sundin. Hon som sålde sina grejer på torget hemma i Uppsala för en spänn – och bara drog. Som så många andra, en del i den västerländska ritualen, ut och res – hitta dig själv.

Det blev Nya Zealand och väl där så tog hon sig an sitt livs utmaning. Utan att ens veta hur en kompass funkar och med en bag in box-påse som huvudkudde började hon på egen hand gå en vandringsled från ena ändan av landet till den andra. Tre tusen kilometer över höga berg.

Du hörde Mötet på det lesbiska berget. Besserwissern i kanoten. Till världens ände. Kniven i fickan. Liftarkontraktet. The Missing Swede. Och så efter 136 dagar. Målgången. 

Nu har hon landat i Sverige. I kvällens program ska vi blicka tillbaka och ställa oss frågan. Vad har har vandringen lämnat för spår i Emelie? Hör samtalet med Verklighetens Gustav Asplund.

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Young Galaxy - Pretty Boy
  Album: Pretty Boy
  Kompositör: Young Galaxy
  Bolag: PAPER BAG RECORDS
 • 18.14
  Chance The Rapper - Juice
  Album: Juice
  Kompositör: Chancelor Bennett
  Bolag: CHANCE THE RAPPER
 • 18.20
  Taken By Trees - Anna
  Album: East Of Eden
  Kompositör: Victoria Bergsman
  Bolag: ROUGH TRADE