Mitt konstigaste sommarjobb

39 min
Har du jobbat som spöke på nöjespark, provsmakat kattmat, grävt diken för hand, inventerat träd, stått i en rondell och räknat hur många som använder bilbälte eller vaktat en mur? Ikväll vill Christer, som sorterade över 10 000 fakturor i bokstavsordning och Lena, som serverade kaffe som mamsell i halmhatt, höra om ditt konstigaste, knäppaste, mest udda sommarkneg. Ring i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Skicka gärna bilder. I kväll börjar vi efter 23-nyheterna Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på Karlavagnens Facebooksida. Så dela med dig här, har du jobbat som vampyr eller kanin på ett nöjesfält, och hur var det? Berätta här! Och har du roliga bilder får du gärna skicka in dem också.

För många är första sommarjobbet en spännande alternativt en hemsk upplevelse. Men för de allra flesta i alla fall något minnesvärt.
Även i år är det många som har ägnat våren och kanske till och med hösten åt att leta sommarjobb. Och enligt en artikel i Svenska Dagbladet i dag har det varit extra tufft att få jobb i sommar.
Enligt en rapport från LO fanns det omkring 55 000 sommarjobb hos AF i höstas. Och det finns omkring 1.2 miljoner unga mellan 15-24. Vilket innebär att det går 22 personer på varje sommarjobb. Det fick LO att gå ut med ett pressmeddelande där de eftersöker ett förslag där kommunerna ska lova att ordna sommarjobb åt kommunens alla 17-åringar.
Ett förslag som fick mothugg av SKL. De menar bland annat att det skulle göra att kvaliten på sommarjobben sjunker.
Minns du ditt första sommarjobb? Och var det lika svårt nu som då? Eller är du en av de som fått sommarjobb i år, eller som inte fått det? Tyck till här!
Och för den som vill läsa mer om sommarjobb och framförallt om kändisars sommarjobb kan följa hashtaggen #mittförstajobb. En tagg som drogs i gång av Svenska Dagbladet för att bland annat uppmärksamma ungdomsarbetslösheten och sätta fokus på frågor om jobb. Bland annat berättade Swedbanks vd Michael Wolf var att göra långfil åt Arla.