Husvagnsliv – att samsas i smått, vått och torrt

82 min
Mysigt att ha sitt eget krypin med sig ut i äventyret eller bara regnigt, trångt och bråkigt...? Karlavagnen ikväll handlar om livet i husvagn och husbil. Hur håller ni sams på små ytor när ni dessutom har hela dagarna att gå varandra på nerverna? Vilken är största källan till irritation i husvagnen och hur håller ni den i schack? Ring och berätta om Din mest minnesvärda husvagnssemester, eller den du bara vill glömma! I Karlavagnen torsdag är du välkommen att prata med Leif Hedegärd i Göteborg. Ring i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Mejla gärna redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på Karlavagnens Facebooksida.

Många är det som semestrar med husvagn eller husbil.
Här kommer lite statistik:
I mars 2009 hade vi 279 086 stycken husvagnar registrerade och 50 714 husbilar.
De fem husvagnstätaste länen är (per tusen invånare):
Norrbotten 56,2
Jämtland 50,1
Västernorrland 48,7
Dalarna 47,6
Västerbotten 44,7 husvagnar

De fem husbilstätaste länen är (per tusen invånare):
Gotland 4,5
Norrbotten 3.2
Halland 3,1
Södermanland 3
Närke 2.9 husbilar
Världens hittills dyraste husbil är nu såld. Det skriver tidningen Husbil och Husvagn. Husbilen kostade  20 miljoner kronor och är klädd i guld. Husbilen, av modellen Element Palazzo har sålts i Dubai och har bland annat 40-tumstv och takterass.
Enligt husvagnsbranschens senaste siffror är Sverige det land som har flest husvagnar per capita och när det gäller husbilar ligger vi på fjärde plats.  
Det innebär 291 husvagnar per 10 000 invånare. På andra plats kommer Nederländerna och på tredje Danmark.

Husbilsligan leds av Finland med 76 husbilar per 10 000 capita. Som tvåa kommer Belgien och på tredjeplats innan Sverige hittar vi Tyskland.

En av dem som trivs på hjul är parlamentarikern Marit Paulsen. Hon bor med sin man Sture under stor del i vagn. 
" Jag förstår inte vad det är för fel på husvagn. Jag trivs med det, säger Marit Paulsen och sjunker samtidigt ner i den vita plaststolen med en nyöppnad öl i handen." Detta säger hon till Aftonbladet.

Husvagnslivet är på agendan. Bland annat hade vårt systerprogram Tendens ett stort tema i fyra avsnitt om livet på hjul. Bland annat får vi träffa Ulla som väljer att inte campa på förutbestämda platser utan är så att säga en fricampare. Och campar på platser som hon inte vill avslöja. Hon längtar hela året efter att få komma iväg.