Privatdetektiv Mattisson

40 min

En kvinna misstänker att hennes man är otrogen och att han svindlar deras familjeföretag för att kunna köpa en bil och en lägenhet till sin älskarinna. Hon kontaktar privatdetektiven Anneli Mattisson och ber henne skugga mannen. En lång jakt börjar, genom ett Skåne fullt av brustna drömmar och förtroenden.

Anneli Mattisson är privatdetektiv och lever på människors olycka och möter dom i deras allra värsta stunder, ofta när dom är desperta och djupt olyckliga.
I programmet får vi följa Anneli när hon bland annat spanar efter en man som flytt från sin familj, och håller sig gömd. Det är en privatdetektivs rafflande resa i mänsklighetens allra dunklaste vrår. Men vad är det som driver henne och vem är egentligen privatdetektiv Anneli Mattisson? 

Alla namn på personer och platser, och yrken som nämns i programmet är fingerade, så att det inte går att identifiera dom personer som nämns.

 

Bo Sjökvist är radioproducent och dokumentärfilmare. Han har bland annat gjort dom omskrivna radiodokumentärerna  Mera brännvin – om Eddie Meduza alias Errol Nordstedt. Och Jan Myrdals sista flytt, som sändes i våras och går att höra
I november förra året sände Uppdrag granskning ett uppmärksammat program av Bo Sjökvist om den före detta Sverigedemokraten och riksdagsmannen William Petzäll.

 

"Privatdetektiv Mattisson" ingår i P1 Dokumentärs serie "Dokumentära mysterier". Serien inleddes 7 juli med "Kvinna hittad död vid badplats" och avslutas 4 augusti med "Gåtan Göran Lindberg". 

Under sommaren är kommentarsfältet stängt. Redaktionen har semester. Trevlig sommar! /Dokumentärredaktionen

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista