ULF ERIKSSON FRÅN KONTRA-MUSIK & MELLOTRONEN

Här finns inget ljud
Kontra-Musiks Ulf Eriksson gästar Elektroniskt och spelar några väl valda låtar. Helena Lopac lär oss hur Mellontronen fungerar och så blir det ett långt stycke av kompositören Francois Bayle.

Vi har finbesök i studion! En av Sveriges bästa dj:s, skivetikettsbossar och klubbarrangörer Ulf Eriksson från Kontra-Musik hälsar på och spelar några av spåren som ligger honom varmast om hjärtat just nu. Det blir bland annat gammalt men gött från Boards of Canada, purfärskt med Fisherman, Legowelt och Tase och exklusiva, outgivna spår med Hermess och Jonsson & Alter. Ulf är resident-dj på de bästa klubbarna i bland annat Berlin och Köpenhamn och i mitten av juni åker han till Sonar i Barcelona för att spela plattor.

I Helena Lopacs spännande serie om klassiska elektroniska instrument har turen kommit till Mellotronen, den stolta föregångaren till samplern.

Och programmet avslutas med ett stycke av den 83-åriga kompositören Francois Bayle. Han föddes på Madagaskar och bossade under många år över studio GRM - gruppen för musikalisk forskning - vid franska radion i Paris. Stycket vi spelar som heter La forme de l'esprit est un papillon, komponerade Francois för ett decennium sedan.