Sommarro på Svensktoppen

12 min
Det visade sig bli en lugn vecka på listan. Inte mycket har hänt. Tjejerna i Glimra hoppades få komma med men lyckades inte riktigt nå ända fram. Likadant var det med Mikael Wiehe. Däremot kommer Casanovas Henrik Sethsson och Robin Beck att få prova på igen, då de hamnade på 11:e-plats. Sådana är ju reglerna för alla utmanare.

Så förutom den fina konstellationen USA och Sverige i ”A Day Like Today” möter vi också Eric Saade – nu mer känd för alla, än för bara några år sedan. Vad många kanske inte vet är att han hade en karriär före Melodifestivalen. Programledare i TV och bandmedlem med så lång erfarenhet av långpendlande att han till slut bestämde sig för en solokarriär. Mötet med Fredrik Kempe blev en lyckoträff med först en tredjeplats i Melodifestivalen och året därpå en seger som tog honom till ESC. Hos oss testar han med en låt som heter ”Coming home” – inte dåligt marscherat av en kille som är 22 år – vad får vi se och höra om tio år tror ni?

Lisa Nilsson har vi nu kunnat följa i svensk karriär över 20 år. Skön jämförelse med Eric Saades 22 år på den här planeten. Lisas ny platta kommer senare i höst, men redan nu får vi höra en av låtarna. Lisa kommer själv att berätta om arbetet med plattan i Svensktoppen på söndag, och hon är mer engagerad än någonsin. Är det inte allsång i svensk och norsk TV så är det engagemang i Brasilien eller spännande musikaliska utflykter med olika ensembler. Har ni förresten hört Lisa sjunga ledmotivet till Bagdad Café ackompanjerad av stråkkvartett? Vackert – även om den inte kan testas hos oss på Svensktoppen. Däremot skall ni lyssna på programmet på söndag 11:03 i P4.

Best regards

CJ Larsson