Huller om buller på Svensktoppen

9:07 min
Och allt är Lisa Nilsson ”fel”... Jodå - Lisa Nilsson tog sig direkt in på svensktoppslistan med låten ”Var är du min vän” och det skapade allmän oreda på listan och för kalenderbitarna.

Intressant dock om man tycker om att studera hur många poäng som behövs för att åka upp, ned eller till och med ut! Magnus uggla fick maka på sig efter endast en veckan på listan med sin ”Århundradets fest” och Eric Saade kom kom inte ens in. De enda som tycks ligga helt säkert är grabbarna på toppen – Mando Diao som med sina 600 poäng ligger långt före både tvåan och trean, och vilka det är vet ni nog.

Utmanar den här veckan gör – Robin Beck & Henrik Sethsson IGEN! Tredje gången gillt efterson de hela tiden hamna alldeles utanför listan, och då skall det testas igen. Förresten – hur många av er vet att Henrik tävlat upprepade gånger i Melodifestivalen – och faktiskt vunnit. 2001 med ”Lyssna till ditt hjärta” som sjöngs av friends.

Lisa Miskovsky intervjuar vi i programmet. Hon är mitt i repetitioner inför releasen av nya plattan ”Umeå” (sic) Som hon döpt efter den plats som kommit att bli hennes lugn och trygghet i många lägen. Hon berättar bla om hennes glädje över att få bekanta sig med sina alster genom just repen. Vi beundrar henne på håll för hennes mångbegåvning. Hon har bla skrivit musik åt Back Street Boys. På Svensktoppen testar Lisa med låten ”Wild winds”.

Uno Svenningsson inner också med att tala med oss i programmet. Han är mitt i en turné. Det är, som ha beskriver, hans möjlighet att få träffa publiken och i den finnar man många som återkommer gång efter annan på Unos konserter. Det kan verka som om turnerandet idag är mer frekventerat och flexibelt som ett resultat av att musiken idag inte säljs på samma sätt som förr. Unos låt heter ”(När ska vi ta) semester”

Vi önskar hela gänget lycka till och er lyssnare allt gott!

CJ Larsson