Att vara buren

Här finns inget ljud

Tron är för många att vara buren av Gud. Ibland på ett oväntat sätt. Gud kan vara en viskning. En viskning genom någon annan person, en stilla känsla eller kanske genom en helt vardaglig händelse. Något litet gör att det plötsligt känns att Gud finns med i vardagen.

Om det handlar söndagens musikgudstjänst från Tureholmskyrkan i Sösdala, Skåne, där det i betraktelse, vittnesbörd och sång handlar om en förvissning att bli buren.

Dan Inge Ohlsson är välkänd sångare, musiker och sångförfattare. Han är också pastor. I gudstjänsten talar han om sin förvissning ”att vara buren av Gud”, men leder också musiken i kyrkan och är solist. Många av sångerna som hörs i gudstjänsten, är skrivna av Dan Inge Olsson.

Tureholmskyrkan, Sösdala
Sösdala är ett litet samhälle, cirka 1,5 mil söder om Hässleholm, i norra Skåne. Mitt i samhället ligger Tureholmskyrkan. Kyrkan firade förra året  tjugoårsjubileum. I fonden i kyrksalen hänger en tavla bestående av 19 bilder ur Jesu liv. Konstverket, som är skapat av Sösdala konstnären Ingrid Ohrberg, består av omkring 1400 ihopsydda skinnbitar.
Tureholmskyrkan har under åren blivit en mötesplats för många människor i skiftande åldrar. Kyrkbyggnaden är formad likt en öppen famn dit församlingen generöst vill inbjuda människor att komma. Sången och musiken har länge haft en framträdande roll. Sösdala missionsförsamling, som är en del av Equmeniakyrkan, består av ca 180 medlemmar och det livaktiga ungdomsarbetet equmenia.

Medverkande
Dan Inge Olsson, gudstjänstledare,  solist, arrangör och pianist
Tillsammanskören
Ungdomskören
Minikören
Emma Olsson, dirigent, flöjt, solist
Solister: Viktoria Nordin, Frida Dahlén, Elin Andersson
Lars Åke Martinsson, bas
Jörgen Grimberg, gitarr
Jonathan Martinsson, trummor
Frida Bäckström, vittnesbörd
Gun-Mari Lingman, vittnesbörd
Marisete Martinsson, textläsning, bön
Derek Walles, bön

Tekniker: Lennart Nilsson, Magnus Walfridsson.
Producent: Karin Malmsten Sveriges Radio Jönköping.

Musik som spelats i avsnittet

  • 11.33
    Dan Inge Olsson Sång Piano, Lars Åke Martinsson Bas, Emma Olson Flöjt - Med Din Hand I Sin
    Kompositör: Dan Inge Olsson
  • 11.57
    Emma Olsson Flöjt, Dan Inge Olsson Piano, Lars Åke Martinsson Bas, Jörgen Grimberg Gitarr - Du Är Gränslös
    Kompositör: Dan Inge Olsson
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista