Vi har träffat Petra Marklund

3:44 min
Starka kvinnor kämpar mot Uggla och Mando Diao. För de ligger orubbligt kvar på Svensktoppens två topplaceringar. Trea är Lisa Nilsson - kan hon eventuellt hota herrarna under de kommande veckorna? Ja, hon är i gott sällskap av sju stycken tjejer till.

Den här veckans utmanare är i tur och ordning Hoffmaestro, som traditionsenligt ger oss musik av alla slag i ett. Vad jag menar? Lyssna själva och hör. De har vid flera tillfällen också sagt att de vägrar bli instoppade i genrefack, och att de därför medvetet blandar hejvilt. De som varit med på konsert vet också att där ofta råder ett underbart kaos. Publiken älskar dem och för något år sedan blev det sådan rusning att Gröna Lund tvingades stänga insläppet till konserten. Hos oss testar de med låten ”Dream”.

Lasse Stefanz – kan det bli mer dansband? Sagt med värme om killarna som anses vara Sveriges största dansband. Började tidigt över saft och kakor, och fick kämpa rejält till en början. En anekdot berättar att de körde runt i hemsta’n med sin turnébil för att det skulle se ut som om de var bokade fastän de inte var det. Det är säkert inte ensamma om tilltaget. Dock blev det ändring i kalendrarna då de idag väl knappt är lediga alls. Med både grammisar och Guldklavar i bagaget kommer de nu till Svensktoppen. Låten heter ”Lång väg tillbaka” och ni i juryn bestämmer resten.

Att sjunga sin in i svenska folkets hjärtan – i alla fall stora delar av svenskarnas hjärtan, är nog få förunnat. Agnes gjorde det tillsammans med Björn Skifs när Kronprinsessparet gifte sig. Därefter har Agnes hunnit med såååå mycket mer. Bland annat en runda ute i världen och ett album som kom redan förra året. Hon testar hos oss med singeln ”Got me good” som hon skrivit tillsammans med bla Vincent Pontare.

Vi håller naturligtvis tummarna för alla tre. Hur det går berättar Carolina Norén som är tillbaka efter semestern! På samma gång passar jag på att tacka för den här gången.

Hej från Claes-Johan!