Darwins – eller konsten att klättra i träd

45 min
En morgon får Johan Gabrielsson syn på sin nya granne uppflugen i ett träd. Grannen sitter ofta i trädet och filosoferar. Där, säger han, att han känner människans ursprung och att livet är farligt. Man kan ramla ner. Men ett träd räddade faktiskt livet på honom en gång också.

Grannen i Sydney visar sig heta Chris Darwin och är släkt i rakt nestigande led med den banbrytande vetenskapsmannen Charles Darwin. Chris Darwin sticker inte under stol med att hans släktskap har kunnat utnyttjas på allehanda vis. Men själv hade han underkänt i biologi och började arbeta med reklamfilm.

Genom Chris får vi höra vilken syn Charles Darwin egentligen hade på människor och vilken relation han hade till sin familj. Hans hustru Emma var djupt kristen. Vi får också veta hur det gick till när den excentriske Chris Darwin försökte slå rekord i att ordna "världens högsta middag".
Ett program av Johan Gabrielsson, bosatt i Sydney, Australien.

Dokumentären "Jihad Jane och rondellhunden" som skulle ha sänts på den här tiden flyttas till oktober. Vi återkommer med exakt datum.